Alain François

Advocaat, partner bij Eubelius

Alain is actief in het vennootschapsrecht, het ondernemingsrecht en het publiek-economisch recht. Hij heeft een grote ervaring in het adviseren en structureren van publieke rechtspersonen en de begeleiding van projecten van publiek-private samenwerking (PPS), alsook in het adviseren over en voeren van geschillen in vennootschappen.

Academische carrière en specialisaties

Hij is vennoot bij Eubelius sinds 1 juli 2000 en lid van de balie van Brussel sinds 1994.

Alain werd in 1989 licentiaat in de rechten aan de Vrije Universiteit Brussel en behaalde in 1991 een Master of Laws diploma aan de University of Michigan (Ann Arbor). In 1994 beëindigde hij zijn bijzondere licentie in het vennootschapsrecht aan de K.U. Brussel. In 1999 werd hij aan de VUB doctor in de rechten met een proefschrift over “Het vennootschapsbelang in het Belgische vennootschapsrecht. Inhoud en grondslagen”.

Alain is professor aan de Rechtsfaculteit van de Vrije Universiteit Brussel waar hij titularis is van de opleidingsonderdelen Vennootschapsrecht (3de Bachelor) en Notarieel Vennootschapsrecht (Manama Notariaat).

Aankomende vormingen

Reeds gegeven vormingen

Publicaties

Hij is als specialist vennootschapsrecht redactielid van onder meer het Rechtskundig Weekblad, het Tijdschrift voor Rechtspersoon en Vennootschap - Revue Pratique des Sociétés (voorheen Revue Pratique des Sociétés), en het Notarieel en Fiscaal Maandblad, auteur van een monografie (publicatie van het proefschrift) en co-editor van verscheidene boeken.

Alain publiceert ook zeer regelmatig wetenschappelijke bijdragen in het vennootschapsrecht en treedt frequent op als spreker.

VABF vzw

Langeplankstraat 25/3
9052 Gent
 

0492 44 12 25
secretariaat@vabf.be

 

RPR BE0867.781.893 Gent, afd. Gent
IBAN BE56 7370 1423 4488 | BIC KRED BEBB

Erkend vormingsoperator ITAA
Erkenningsnummer KMO portefeuille DV.O102197